Citate

"Alimentele trebuie sa fie medicamentele voastre si medicamentele voastre sa fie alimentele",Hipocrate-parintele medicinei
"Fiecare boala are cauza sa,iar cauza nu poate fi indepartata prin medicatie",Hipocrate-parintele medicinei
"Daca ai o vaga senzatie de foame dupa o masa,atunci ai mancat bine.Daca te simti plin,inseamna ca te-ai otravit",
Hipocrate-parintele medicinei

Retete ovo-lacto-vegetariene fara poza

Crema de iaurt cu cacao



Un desert dietetic si sanatos il putem prepara din banalul iaurt care imbogatit cu cacao,miere si condimente devinte o pasta pufoasa si delicoasa cu gust de ciocolata!!!

Ingrediente pentru 2 persoane

-un iaurt mare 400 gr degresat sau nu(dupa preferinte)
-50 grame de cacao degresata 10-12% grasime
-o lingurita scortisoara
-un varf de cardamom
-un baton de vanilie
-2 linguri pline de miere sau 3 linguri zahar sau 2 linguri indulcitor stevie

Mod de preparare

-se amesteca iaurtul cu cacaoa pana devine o pasta omogena apoi se adauga mierea/zaharul/indulcitorul/ si condimentele pana se omogenizeaza
-se poate servi rece sau la temperatura camerei cu cateva frunze proaspete de menta si fructe de padure!!!






Conopida cu branza 2 persoane
Pentru a inlocui maioneza care nu este nici pe departe sanatoasa,nici dietetica vom folosi branza de vaca degresata cu iaurt si mustar.

Avem nevoie de :
-o conopida
-o cutie de branza cu iaurt degresata
-o lingura de mustar
-sare
-piper
-ierburi uscate

-se spala si se taie conopida ,dupa care se pune in blender pentru a se marunti
-se amesteca impreuna cu branza si iaurtul,mustarul si condimentele pana se omogenizeaza;
-se serveste rece sau la temperatura camerei cu o salata de cruditati sau o salata de vara;


 CIUPERCI UMPLUTE CU BRANZA

Ciupercile sunt o sursa de proteine vegetale foarte valoroase si pot reprezenta un pranz satios si foarte sanatos ca sa nu mai vorbim de gustul deosebit pe care il au!!!

Ingrediente pentru 2 persoane

-6 ciuperci mari sau 8 ciuperci medii
-o cutie branza de vaci 0,2grasime
-o legatura marar
-o legatura ceapa verde
-2 linguri seminte in sau cateva migdale pisate
-100 ml suc de portocala sau grepfruit
-un varf de ghimbir
-scortisoara
-sare

Mod de preparare
-se curata ciupercile si se spala
-se toaca foarte fin ceapa si mararul si se amesteca cu branza
-se omogenizeaza branza apoi se toarna putin cate putin sucul de portocale si cu scortisoara,ghimbirul,sarea si semintele de in pana devine o pasta fina
-se umplu ciupercile cu branza si se orneaza dupa preferinte


CIUPERCI UMPLUTE CU OMLETA

Ingrediente:

-6-8 ciuperci-mari sau medii
-2 galbenusuri de ou
-4 albusuri de ou
-pentru umplutura omletei putem folosii amestec de legume sau branzeturi :
            -amestec de legume:ceapa verde,ridichi,castraveciori murati,masline,marar,coditele de la ciuperci crude;
-branzeturi pot fi:o lingura parmezan sau 2 linguri branza slaba vaci sau o felie cat un deget de telemea rasa;
-o lingura de ierburi uscate(salvie,rozmarin,busuioc,oregano) sau crude(o legatura marar)
-sare,piper,boia dupa gust

Mod de preparare:

-se curata ciupercile si se spala
-se adauga intr-un vas de jena
-se prepara omleta din 2 galbenusurisi 4 galbenusuri impreuna cu varianta aleasa:branzeturi sau legume Doar o varianta luata separat,se condimenteaza dupa gust si preferinte;
-ciupercile se umplu cu omleta apoi se introduce vasul in cuptor pana cand omleta capata o crusta

-se poate servi cu o salata de verdeturi,sau o salata de vara sau muraturi,o salata de cruditati sau o salata de sfecla cu 1-2 felii de paine neagra!


BUDINCA DIN ALBUSURI DE OU CU CACAO

Aceasta budinca seamana foarte bine la gust cu prajitura “negresa” insa este un desert foarte sanatos!

Ingrediente pentru 2 persoane

-7-9 albusuri ou
-aproximativ 70-90 grame cacao degresata
-3 linguri pline de miere sau 5 linguri de zahar brun sau indulcitor stevie
-o lingurita scortisoara
-un baton de vanilie
Mod de preparare

-se separa albusurile de galbenusuri si se pun intr-un vas mare
-se bat albusurile apoi se incorporeaza putin cate putin cacaoa incat se nu se faca cocoloase
-se amesteca cu grija si se adauga mierea sau zaharul,apoi scortisoara si vanilia
-puteti adauga dupa gust si un varf de cardamom sau nucsoara
-de asemenea dupa gust puteti adauga coaja de portocala,caise uscate,stafide,migdale,nuci sau alune de padure;

-amestecul obtinut il punem intr-un vas de yena si il punem la cuptor sau la abur in recipientul pentru supa si omleta pentru 30 minute!


http://greenlife17.blogspot.com/p/retete.html