O salata de primavara,usoara si gustoasa poate fi pranzul perfect pentru vegetarieni raw,avand in vedere ca toate ingredientele sunt crude!
Avem nevoie de frunze de salata sau leurda,rosii,castraveti,brocoli crud,ciuperci crude,ardei gras si cateva masline!
Dupa ce le-am taiat si le-am condimentat putem sa presaram deasupra grau incoltit!
Graul incolteste cam in 24 h dupa ce l-am pus intr-o tavita si l-am udat constant!
BISCUITI CU ROZMARIN SI ULEI DE MASLINE
Sunt satiosi,sanatosi si difera mult fata de cei din comert(chiar si cei bio).Sunt crocanti si asemanatori unor painici gustoase cu ulei de masline!
Sunt facuti din ingrediente organice(bio) si reprezinta o veritabila sursa de fibre si uleiuri vegetale sanatoase!
Ingrediente-(pentru 13 biscuiti,cat mi-au iesit mie)
-o cana tarate de grau
-o cana germeni de grau
-o cana fulgi de ovaz(sau grau)
-2-3 lg de ulei de masline
-o lingurita sare roz Himalaya
-o lingurita rozmarin
-1/2 lingurita de busuioc
-2 linguri seminte in
-o mana faina integrala
-1/2 cana apa
Se amesteca toate ingredientele si se framanta,din coca rezultata se fac bilute care se aplatizeaza sub forma unor biscuiti digestivi si se pun la cuptor pentru 20 minute!
Se pot servi ca biscuiti de mic dejun sau pot inlocui cu succes painea!
Cam asta am mancat eu azi-dimineata la micul dejun.Green Smoothie alaturi de fructe proaspete …
SUC VERDE DIN SALATA,CASTRAVETI SI LAMAIE
Verdele este una dintre culorile mele preferate…de ce?pentru ca in primul rand ma duce cu gandul la primavara,la copacii inverziti,la prospetime si la racoarea unui mar verde mancat intr-o zi calduroasa de vara…in fine imi place verdele.
Cred ca si voua va place!Nu are cum sa nu va placa verdele,primavara,legumele si fructele verzi pentru ca totul simbolizeaza viata,natura,prospetimea.
Si cum am putea beneficia de toate acestea daca nu savurand un pahar cu suc verde intr-o zi superba de primavara?
Ieri am primit cadou o carte pe care mi-o doream de mult-“Cum sa traim 150 de ani”-Mikhail Tombak.Si deja am citit mai mult de jumatate din ea..Cateodata imi pare rau ca citesc asa de repede cartile care imi plac..dar nici o problema..ca la scurt timp dupa, le reiau din nou pana le invat(o parte din informatii-selectiv)J.Si am gasit o multime de cocktail-uri minunate din legume,fructe,frunze verzi...imi facuse o pofta de un suc... insa totusi m-am abtinut.
Dar am zis..maine dimineata,ma trezesc..vad ce lucruri verzi am prin frigider si ma apuc de preparat suc.
De gasit am gasit,(nu cate as fi vrut eu:D)si am inventat un suc verde din cateva frunze de salata verde,3 castraveti si o lamaie + ½ cana de apa.
La final am adaugat vreo 20 picaturi indulcitor natural de stevie ca sa fie un suc dulce.Putea insa sa fie si sarat daca puneam un varf de sare de Himalaya.Dar pentru inceput am vrut sa fie dulceJ.
Merita incercat!
Suc verde cu lime si spanac

In primul rand sa va spun cateva lucruri despre beneficiile sfeclei:
Suc verde cu lime si spanac
M-am decis in fiecare zi sa beau dimineata inainte de micul dejun un suc verde.Si pana acum sa zicem ca m-am tinut de cuvant,si imi place la nebunie acest obicei pentru ca v-am mai spus,nimic nu este mai delicios decat un suc proaspat si racoritor de primavara.
Am incercat azi o reteta cu spanac proaspat,suc de lime,castraveti si indulcitor de stevie.Cine e fan scortisoara(ca mine) poate sa adauge un varf de lingurita pentru un plus de aroma..
Budinca reprezinta printre altele desertul meu favorit.Si bineinteles cea de cacao.De obicei cumpar budinca de soia Provamel,insa acum m-am gandit sa fac si eu una,dupa o reteta raw,cu cateva mici modificari aduse de mine.
Si mi-a iesit o budinca spumoasa,fina,aromata si foarte satioasa.Destul de dietetica si foarte sanatoasa.
Ca si ingrediente am folosit o banana coapta,20 de grame de cacao bio Naturata,2 linguri tarate bio Il fior di loto,indulcitor natural de stevie,esenta de vanilie de Bourbon si coaja de portocala Dr Oetker+ cativa fulgi de nuca de cocos pentru decor.
Am pus toate ingredientele in blender si le-am mixat pana ce au devenit o spuma de cacao.Un desert delicios,usor de preparat si puteti sa va jucati cum doriti cu ingredientele,dupa preferinte.
Piure de spanac cu germeni de fasole
Zilele astea am citit o reteta de pate de spanac pe un blog si sincer mi s-a parut foarte apetisant felul in care era prezentata..bineinteles ca era si verde:P.Si ce am zis eu azi,spanac am,avocado am,mai imi trebuiau doar 2 dovlecei.
M-am apucat de treaba,am curatat avocado,am taiat spanacul,dovleceii, si le-am pus la blender cu sucul de la o jumatate de lima.Dupa ce le-am mixat am adaugat sare cu condimente,piper si germeni de fasole.In reteta era pate de spanac insa mie mi-a iesit putin mai moale si l-am denumit "piure"de spanac:).Oricum e foarte delicios si satios,este si un fel de mancare atat pentru vegetarieni cat si pentru raw vegetarieni.Eu l-am mancat pe felii proaspete de ridichi si rosii.
Merita incercata reteta!!!Este ceva deosebit,mai ales daca va place spanacul!!!
M-am aprovizionat cu germeni de naut,de fasole,de linte,de mazare,de soia si de..lucerna.:)Ma gandeam ce sa mananc,ceva usor si sanatos,care sa nu-mi ia nici foarte mult timp si am zis..hai sa fac o salata de legume,cu germeni si cateva boabe de fasole rosie.
Ca si ingrediente am folosit o rosie,un castravete,2-3 ridichi,2 feliute de gogosar,80 grame de fasole rosie fiarta si cativa germeni de lucerna.:)
*Daca vreti sa fie raw inlocuiti fasolea cu alt ingredient raw sau pur si simplu nu puneti fasole.
In primul rand sa va spun cateva lucruri despre beneficiile sfeclei:
"Sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar imbunatatind respiratia celulelor si oxigenarea tesuturlor.Aceasta deoarece incurajeaza productia de globule rosii noi.Respiratia imbunatatita a celulelor contribuie la mentinerea conditiei optime a inimii,muschilor si nervilor.Exista dovezi privind consumul de sfecla rosie,si anume revinirea la normal,sau chiar moartea celulelor canceroase,deoarece altereata rata lor de respiratie.Acest lucru nu vindeca neaparat boala,insa poate contribui la prelungirea vietii si a calitatii acesteia pentru bolnavi.De asemenea,sfecla rosie contribuie la stabilizarea ph-ului,echilibrul acid-alcalin din corp.Acest lucru este important pentru imunitate,deoarece bacteriile infloresc atunci cand echilibrul pH-ului din organism se strica(devine mai mult acid)."-Kirsten Hartvig,150 de alimente esentiale pentru imunitate,editura Felicia.
Bineinteles ca dupa ce am citit aceste lucruri despre sfecla,mi-a venit o pofta de niste chips-uri din sfecla cu sos acrisor de mustar.Si cum aveam sfecla in frigider,m-am apucat de treaba si rezultatul il veti privi indata.
Dar mai intai sa va spun din ce am facut sosul de mustar.
-2 lingurite mustar boabe
-100 ml apa
-2 lingurite fulgi de drojdie
-1 lingurita seminte de in macinate
-ierburi uscate
Sosul l-am turnat peste sfecla curatata si taiata felii rotunde.