In primul rand sa va spun cateva lucruri despre beneficiile sfeclei:
"Sfecla rosie stimuleaza sistemul imunitar imbunatatind respiratia celulelor si oxigenarea tesuturlor.Aceasta deoarece incurajeaza productia de globule rosii noi.Respiratia imbunatatita a celulelor contribuie la mentinerea conditiei optime a inimii,muschilor si nervilor.Exista dovezi privind consumul de sfecla rosie,si anume revinirea la normal,sau chiar moartea celulelor canceroase,deoarece altereata rata lor de respiratie.Acest lucru nu vindeca neaparat boala,insa poate contribui la prelungirea vietii si a calitatii acesteia pentru bolnavi.De asemenea,sfecla rosie contribuie la stabilizarea ph-ului,echilibrul acid-alcalin din corp.Acest lucru este important pentru imunitate,deoarece bacteriile infloresc atunci cand echilibrul pH-ului din organism se strica(devine mai mult acid)."-Kirsten Hartvig,150 de alimente esentiale pentru imunitate,editura Felicia.
Bineinteles ca dupa ce am citit aceste lucruri despre sfecla,mi-a venit o pofta de niste chips-uri din sfecla cu sos acrisor de mustar.Si cum aveam sfecla in frigider,m-am apucat de treaba si rezultatul il veti privi indata.
Dar mai intai sa va spun din ce am facut sosul de mustar.
-2 lingurite mustar boabe
-100 ml apa
-2 lingurite fulgi de drojdie
-1 lingurita seminte de in macinate
-ierburi uscate
Sosul l-am turnat peste sfecla curatata si taiata felii rotunde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu